Nažalost veliki broj zvijezda koje su obllježile djetinjstvo i živote onoj generaciji iz Jugoslavije nije više među nama.
Naročito je tragično ukoliko živote izgube poprilično mladi, ali jednostavno bolest i nesreća ne bira.
Ne možemo a da ne pomenemo i tragičnu stradali Silvanu Armenuilić, ali i pored nje imamo još njih koji su svakako obilježile naše živote.

Jednu od takvih ćemo pomenuti i u današnjem članku, a njeno ime je zasigurno svima vama poznato, a to je Vera Nešić.

Ona je postala vrlo brzo poznata i mnogi koji su živjeli u tom periodu mogli su svjedočiti njenoj lejpoti, a mnogi su govorili kako je ona bila najljepša pjevačica u osamdesetima.

Ona je jednostavno odisala ljepotom i šarmom, ali svakako i talentom, a svoju karijeru je počela 1987.- godine, a njeni hitovi su se samo nizali.

Naime, ona će mnogima ostati poznata po tome što je izvodila narodnu muziku, stare pjesme ali i sevdalinke, ali je pjevala i novo komponovane pjesme iz tog perioda.

Ona je svakako voljela svoj posao i veselje, a u privatnom životu joj baš nešto i nije išlo. Mnogi će je pamtitim po njenom velikom hitovim “Zaspala je Šumadija” za koju su mnogi rekli da je to himna tog područja.

Kako je bila velika pjevačci a ona je bila i veliki borac i humanista, a svojim pjesmama je uvijek liječila one najugroženije , a to su oni stari i bolesni ljudi.
Održala je naime preko 100 humanitarnih koncerata.

Nažalost, ona je bitku za svoj život izgubila 2011 godine u svojoj 51 godini, a iza sebe je ostavila nasljednika, kćerku koju smo imali priliku da vidimo u Zvezdama Granda , a ona je Emilija Nešić.

Vaš komentar?