Šta mislite o muzici koja se puštala 1980-ih? Mnogi vjeruju da se starije generacije definitivno sjećaju klasika iz tog vremena, a neke su pjesme postale toliko zimzelene da se pjevaju i danas. Mislimo da ne postoji osoba na svijetu koja nije čula za Madonnu ili Michael Jacksona. Danas govorimo o pevačici koja je postala poznata u tom periodu.

Muzička scena u to vreme bila je neverovatno jaka, a neke od pesama su popularne i danas. Izvođači su tada bili uglavnom iz Amerike, ali je bilo i iz drugih zemalja. Jedan izvođač je došao iz Njemačke i tada je bilo jako teško postati svjetski poznata pop pjevačica uz Madonnu ili Kim Wilde.

Nena, koja je najpoznatija po svom globalnom hitu “99 balona”, osvojila je svijet svojom umjetnošću. Danas ta pjesma ima skoro milijardu pregleda na YouTube-u.

Jedan dobro poznati primjer ženske pop zvijezde koja je bila prepoznatljiva po svojim fizičkim atributima je Samantha Fox. Madonna je bila još jedna poznata pop zvijezda koja je bila poznata po svom kontroverznom imidžu. Nena je bila njemačka pop zvijezda koja je bila poznata po svom jedinstvenom izgledu, uključujući i odluku da nikada ne obrije pazuhe. U privatnom životu Nena je doživjela veliku tragediju kada je izgubila sina koji je imao samo 8 godina. Danas Nena radi kao prateći vokal u studiju u Berlinu, ali se više ne bavi muzikom kao nekada.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here