Poznato je da je popularni pjevač narodne muzike Marinko Rokvić preminuo prije malo više od godinu dana, te da je iza sebe ostavio neutješnu suprugu Slavicu, sinove Nikolu i Marka, kao i vanbračnog sina Darija, kog je dobio iz velike ljubavi sa Milom, koja se ne eksponira u javnosti. Marinko je prije više od 30 godina bio uplovio u strasnu romansu sa Milom, a nakon toga se rodio njihov sin Dario, i mada se Marinko nije nikada oženio sa Milom, priznao je svoga sina i dao mu svoje prezime: Ja sam imao super djetinjstvo dok se nije zaratilo u Sarajevu. Onda nam je bilo teško, ali sve je to život. Znao sam odavno da mi je otac pjevač, slušao sam njegovu muziku na kasetama. Marinko i ja smo uvijek bili u kontaktu, a nastavili smo da se čujemo i kada sam se preselio u Kanadu 1995. godine” – rekao je jednom prilikom Dario, koji je i u odličnim odnosima sa svojom braćom po ocu, Markom i Nikolom.

Mila, Marinkova velika ljubav se nikada nije voljela eksponirati u javnosti, ali se trudila da njeguje dobre odnose sa ocem njenog sina:’‘ Moja mama je divna žena. Uvijek se trudila da mi priušti više nego što je mogla. Volio bih da su Nikola i Marko odrasli sa mnom, ali takva je sudbina. Volio bih i da smo bliže, ali tehnologija napreduje i u stalnom smo kontaktu”. Dario je svoju sreću pronašao pored Portugalke sa kojom je dobio i dva sina, Romea i Matea. Kako živi u Kanadi, tako sticajem okolnosti nije uspio da dođe na sahranu svoga oca, ali je bio na pomenu kada je pjevaču bilo 40 dana od smrti:

” Nije imao posljednju želju. Bio je vrlo ponosan na sve nas, na sve što smo postigli i kako smo dobri roditelji našoj deci. Bili smo bliski, i to je velika stvar. Moja, Markova i Nikolina djeca su bliska. Vrijedan sam na oca, ali nisam talentovan za pjevanje. Sinovi ne slušaju Marinkove pjesme jer ne govore srpski, ali su svjesni da je djeda bio velika zvijezda” – rekao je o ocu koga je posljednji put video mjesec dana pred smrt, prenose srpski mediji.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here