Danas se idemo malo osvrnuti na dešavanja u EX-Yu, i bivšoj estradi, koja je ruku na srce bila puno kvalitetnija, nego što je to u stvari danas. U bivšoj državi su je svi poznavali jer je bila jedna od najvećih zvijezda tadašnje Jugoslavije, ona je jednostavno očaravala sve svojim baršunastim glasom.Ova divna i jako poznata pjevačica, pjevala je u Novim fosilima, bila im je prva pjevačica, a sa sigurnošću možemo reći da je nekada bila jedna od najomiljenijih pjevačica na ovim prostorima. Veliki hitovi se vežu za njeno ime, a otišla je veoma mlada na drugi svijet. 

Ime joj je bilo Đurđica Barlović i kad je bila na vrhuncu karijere, napustila je svijet u dobi od 42 godine, bolest je jednostavno bila puno jača od nje. Karakteristike njezine karijere bile su da ima izuzetno moćan glas, a kad je otkrivena kao mlada djevojka na nekim festivalima mladih umjetnika, svi su rekli da se rodila nova zvijezda i da će imati izuzetnu karijeru. Nisu ni znali koliko su u pravu.Barlović Đurđica imala je samo 13 godina kad se prvi put pojavila na sceni, a sve što je nakon toga stvorila s Novim Fosilima i njezinom kratkom karijerom bilo je nevjerojatno. Pjevala je desetak velikih hitova s ​​Novim fosilima, koji se pjevaju u cijeloj regiji do današnjeg dana.

Bila je udata za doktora sa otoka Brača, a iz tog braka dobili su dva sina, Hrvoja i Bornu. Nije bilo rijetkost da Đurđica u visokoj trudnoći izvodi koncerte, pjeva i zabavlja publiku, sa stomakom do brade. Umrla je u 42. godini u Zadru od posljedica akutnog srčanog udara. Njezin odlazak iznenadio je sve u bivšoj državi, a posebno sve ljude u glazbenom svijetu.

Preporuke