Glumica Tanja Bošković ima 69 godina, a ona svoje starenje doživljava kao sasvim normalan proces te smatra da žena i u njenom dobu može da bude itekako lijepa, posebno ako ima mir i svojoj duši i u srcu. Pošto je ona zaista vedrog duha, ni period kada smo svi imali problem sa koronom nije uticao na promjenu njenih životnih navika, te je i u tom periodu poznata glumica bila aktivna i dobrog zdravlja.

Kako za sebe kaže, spada u ljude čeličnog zdravlja, i mada ima 68 godina, posljednjih 35 godina nije imala niti kijavicu. Ona kaže, da ne zna kako ljudi postanu inertni, jer ona i dan- danas redovno trči, skače, juri, luduje, pjeva, voli more, voli da pliva i dnevno jede samo šaku hrane, jer smatra da nikome i nije potrebno više, te da ona živi jedan zdrav, seljački život, bez prejedanja koje nikome nije potrebno. ističe da ju vjerojatno i molitva i ispovijest drže u dobrom fizičkom i duhovom zdravlju, te da se uvijek prostirala onoliko koliko je mogla i da joj je Gospod dao koliko joj treba, a da je ona zadovoljna sa time, posebno sa njenom djecom, te je dodala i ovo:”

”Trudim se da nemam loše misle. Doživljavam ih kao grijeh. I kad dođu loše misli, očetkam ih sa sebe. Nisam morala da nosim tuđim imenom potpisane haljine da bi mi rekli da sam vrijedna. Nahranjena sam ljubavlju svojih roditelja, sestre, djece, prijatelja i komšija. Ništa nisam morala. Ne trebaju mi automobili i svuda idem pješke. Uđem u gradski prijevoz samo ako žurim. Zdravlje se nalazi u našim dušama. I tijelo odreaguje na svaku ružnu i rđavu misao. Ubi vas pamet i kalkulacija, ovo se obraćam čitaocima. Rasteretite svoje duše i radujte se.”

 

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here