Dijana Niven Bećirović stekla je slavu kao najistaknutija starleta u Jugoslaviji, zaokupivši naklonost brojnih uglednih obožavatelja. Jeste li upoznati s njom? Za sada se pretpostavlja da je mlađa populacija ne zna, ali mi ćemo vam dati uvid u to ko je ona bila i šta ju je učinilo tako fascinantnom. Svoju manekensku karijeru započela je sa nepunih četrnaest godina, a tokom 1980-ih važila je za jednu od najsjajnijih žena u Jugoslaviji.Po završetku srednje škole u Sarajevu, stekla je pažnju svojim izvanrednim fizičkim izgledom, što je rezultiralo ulogom u reklamama koje promoviraju socijalističke privredne subjekte.

Tokom svojih uspješnih poslovnih godina, novca opisuje kao izobilje poput salata. Ipak, uprkos pri kraju studija glume, donela je odluku da se prebaci na novinarstvo. U narednih nekoliko godina stekla je još dvije diplome. Njen uspeh u manekenstvu bio je evidentan kada se 1976. pojavila na naslovnoj strani “Starta” iu raznim reklamama. Kasnije, 1981. godine, preselila se u Italiju gdje je nastavila svoju karijeru modela prije nego što je konačno prešla u novinarstvo. Ova promjena se pokazala kao jedna od najboljih odluka koje je ikada donijela.

Kao novinarka, provela je dvije godine radeći za italijansku televizijsku mrežu RAI gdje je imala privilegiju da vodi intervjue sa mnogim poznatim ličnostima uključujući Papu Ivana Pavla II, Papu Benedikta XVI i Ayrtona Sennu. Priča se da je imala romantične veze sa Goranom Bregovićem, Zdravkom Čolićem i Mikom Džegerom. Uprkos činjenici da je mnoge žene privlačio Michael Corleone, ona nije bila jedna od njih. Ukrstila se s Al Pacinom dok je snimao Kuma s Francisom Fordom Coppolom. Iako su počeli da se zabavljaju, otkrila je da je napet i paranoičan zbog paparaca, a on joj nije odmah uzvratio osećanja. Smatrala je da je Pacinov ego previše za nju i da među njima nema međusobne privlačnosti.

 

Nakon odlaska iz Rima, pridružila se Ahmetu Etergunu – proslavljenom muzičkom producentu koji je radio sa poznatim muzičarima kao što su Ray Charles, Led Zeppelin, Rolling Stones i Aretha Franklin – kao njegova sekretarica i ostala u toj ulozi petnaest godina. Tokom ovog perioda imala je priliku da upozna i impresionira bezbroj renomiranih muzičara, a sada se bori da se seti svakog od njih.

 

Nakon incidenta sa Berlusconijem, Bećirović je poduzeo zakonske mjere protiv italijanskih novina zbog njihovog izvještavanja o događaju. Štaviše, tuču u baru izazvala je zavist Nikija Laude prema njoj. Trenutno živi u Los Angelesu jer je završila studije na Američkom filmskom institutu. U svojoj najnovijoj publikaciji, “Moja priča”, ona otkriva lične i privatne aspekte svog života.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here