Bijesna mama iz Beograda drugim majkama poručila: Ne morate Zadrugu pratiti da biste seljanke bile - Lifesytledom

Bijesna mama iz Beograda drugim majkama poručila: Ne morate Zadrugu pratiti da biste seljanke bile

Subota, 5 sati popodne, treći dječji rođendan ove sedmice. Ulazim u hipstersko gnijezdo sa svojom kćerkom, ona ide sa društvom da se igra a ja se napatih bogami dok nisam pronašla mjesto da sjednem. Ni svoje misli ne čujem od gužve, negdje blizu 50 odraslih gostiju, svi na nekim rekreacijama slamenih kocki sjede dok suhe šljive ćapaju s kavijarom poslužen uz kajmak od brokolija.

Ah, neodoljivi nobles, naprosto mi laska što sam dio tog krema. Nisam na snobovski rođendan zalutala, tako je na 90 posto dječijih slavlja  koje zadnjih godina posjećujem i ne jenjava to. Mora svega u ogromnim količinama biti, po tipičnom mediokritetskom šablonu. Ne domaće, nego ketering.  To se toči, pije, plaća se i ponovo i ponovo. I da se časte radnici u igraonici, pa kad je bio beg cicija! A nije on cicija, možda i nema on, nego se na sve strane možda zadužio, ali kako da se pred ljudima ne pokaže. Pa zar da oskudijeva njegova princeza u zlatnim Frozen kapkejksima, čokoladnoj fontani i torti na šest spratova. Ne oklijeva onaj degradirajući, turobni sistem vrijednosti od 90ih.

Samo je obojen kvalitetno rijaliti bojama i modernizovan.

Ne morate vi pratiti ni  Kardašijane ni Zadrugu da biste seljanke bile, to svakako jeste ukoliko takav način života vodite. Već živite rijaliti, to ste vi.

Žalosno.

Toliko nas je potrošačko društvo pod svoje uzelo da ne stižemo od količine svega ni uživati duže od nekoliko sekundi u bilo čemu. Taman fotografija za Insta story. Izgubljen fokus, ko zna gdje. Ne da se u ormaru imaju 3 haljine, nego 33, pa i 333. Nek se kupi, nema veze, nek napuklu emociju zakrpi. Bar na par minuta, jer se nećemo ni sjećati poslije 10 da smo kupili bilo šta.

Categories: Najnovije,Savjeti,Showbizz,Vijesti,Zanimljivosti,Zdravlje

Leave A Reply