U današnjem članku pričamo o jednom problemu sa kojim se sigurno susreće veliki broj domaćica.

Naime riječ je o tome da su se skoro sve domaćice susrele sa problemom kako da uklone velike masnoće ili neke ostatke od hrane sa nekog svog posuđa, tava ili šerpi.

Ovaj problem se zasigurno teško riješiti, jer mi generlano taj problem vrlo lako možemo da riješimo, ali ćemo samim ribanjem žicom oštetiti naše posuđe i onda mi to posuđe samo možemo da bacimo jer svaki naredni put kada budemo željeli da nešto spremamo u tom posuđu, nama će svaka hrana da zagori, čak i ona koja nikada nije.

Međutim, zahvaljujući analizi stručnjaka oni su otkrili da postoji jedan metod, tačnije jedan sastojak koji će na pomoći da se riješimo tog problema bez puno muke, a ono što je najvažnije bez da oštetimo posuđe.

Naime, radi se o jednom sastojku, a to je vinski prašak za pecivo.
Sam proces čišćenja pomoću ovoga je toliko jednostavan da ćete se sigurno pitati zašto to ranije iste isprobali.

Ono što morate da uradite jeste da na dno svog posuđa naspete malo tog praška i dospete na to sve malo tople vode i ostavite da to sve bude tu nekih sat vremena. Nakon što je prošlo sat vremena, sve što biste trebali uraditi jeste da onim spužvicuom, ali onim grubljim dijelom izribate vaše posuđe.

Ukoliko se radi o masnoćama koje su masnije i tvrdokornije onda bi trebali samo da ponovite taj postpuak i ukoliko je potrebnmo više puta, sve dok problem ne bude riješen.
Ovaj prašak se inače koristi za pravljenje raznih kolača i poslastica, tako da vam neće biti problem da ga pronađete i možete ga sigurno naći u skoro svakom supermarketu.
Probajte ovaj način čišćenja i javite nam vaše rezultate?
Koji je vaš komentar?

Preporuke