U nastavku današnjeg članka jedna tema koja se nikada nije otvorila smatra nam se vrlo zanimljivom, pogotovo za građane Beograda. Novi kućni red, koji bi trebao biti usvojen uskoro, predviđa poštivanje mira i tišine radnim danom od 16 do 18 sati, vikendom od 14 do 18 sati, te noću od 22 do 7 sati.

Prije trideset godina, iako je bio u opticaju 1990-ih, zakon je bio potpuno isparen i nitko ga nije poštovao, a nova, dugo najavljivana odluka o novim zakonima u stambenim zgradama još nije stupila na snagu, svi su se radovali, i jedan Beogradjanin je već platio kaznu od 2.500 dinara za svoje rođeno dijete, koje je tek malo glasnije protrčalo kroz stan.

Naime, kako je stanar Nenad Elezović rekao susjedima u stanu ispod njegovog stana, buka je bila nepodnošljiva popodne, pa su odlučili slučaj prijaviti policiji, na kraju zakomplicirajući vrlo jednostavnu situaciju.


I više je nego banalno, da nikad nisu dolazili tijekom popodnevne pauze, već u devet sati ujutro, a ponekad i navečer, kad su se već pripremali za potrčalo kroz stan, a nisam mogao učiniti ništa što bih cijeli dan vezao dijete za radijator, ali oni nisu vjerovali, bez obzira na to kako su mogli reći svoju verziju cijelog događaja.
Izjavio je ogorčeni roditelj, Nenad Elezović. Nakon nekoliko intenzivnih i vrlo čestih rasprava, i pakla koji ga je pogodio gotovo godinu dana, Nenad je odlučio povući crtu, a više nije mogao izdržati.

“Nisam to mogao više podnijeti, ali ni na koji način moje je starije dijete traumatizirano neprestanim zvonjenjem na vratima, a mene je mučila nervoza, od stalnog dolaska policije na vrata. Kasnije sam čak isključio zvono, ali izlaza nije bilo. Tek nakon uplate kazne situacija se smirila ”, rekao je Elezović.

Preporuke