Kada je u pitanju situacijja u saobraćaju svjedoci smo skoro svakog dana kako se tamo bukvalno odvija pravi haos, a svjedoci smo da broj vozila stalno raste i da se svakog dana stvaraju razne gužve koje su sve veće i veće.

Posebno trebamo pomenuti i pjlešake koji se u svemu ovome itekako gube i ne znaju gdje i kako trebaju da pređu ulicu, a kako bi se riješili takvi problemi izgrađuju se rzani kružni tokovi, postavlja se saobraćajna signalizacija i ležeći policajci, ali i raskrsnice.

Međutim, jedna raskrsnica koja je osvanula u Beogradu je svakako privukla veliku pažnju na sebe, a nakon ove pojave i ove slike koja je naravno postala viralna Beograđani imaju stvarno veliki broj upitnika iznad glave.

 

Naime radi se o raskrsnici ulica Dečanske i Makedonske, a nadležni iz saobraćajnog odjela donijeli su jedno novo pravilo kada su u pitanju pješaci.

Pješacima će naime biti dozvoljeno da ovog vikenda ulicu pređu dijagonalno i pravolinijski.

Novinarska ekipa je otišla na lice mjesta i tamo je zabilježila radnike koji su još uvijek postavljali signalizaciju i znakove, ali su isto tako zatekli veliki broj zbunjenih građana koji su se ptiali šta je ovo u pitanju i hoće li to dovesti do velikog kolapsa u saobraćaju ali isto tako da li će doći do nesreća.

Međutim, veliki broj građana nikada u životu nije vidjelo dijagonalni pješački prelaz, pa stim ne znaju ni kako ga trebaju koristiti.

Ono što je sigurno nama ostaje da vidimo kako će se saobraćaj odvijati ovdje i da se nadamo da ovdje neće biti veći kolaps saopbraćaja nego što li je to do sada bio slučaj.

Vaš komentar?