U današnjem članku ćemo  da pričamo o zdravlju i ljekovitim svojstvima povrća, a ovog puta radi se o bijelom luku,

Već smo nekoliko puta pisali o njegovoj djelotvornosti a mi smo   smo svjedoci da je on neizostavan dio naše kuhinje

Poznato nam je da je on mnogo dobar za naše zdravlje, a on je jednostavno prepun vitamina koji su dobri za naše zdravlje i naše tijelo, a tu su i minerali kao što u magnezij, selen kao i jedna vrsta antioksidansa koji se zove alicin.

Ono što je karakteristično za njegovu primjenu njega su prihavtili čak i Stari Grci, a njegovu djelotvornost prihvatila je i moderna medicina.

Na osnovu istraživanja otkriveno je da bijeli luk pomaže u opuštanju krvnih sudova i podsticanju protoka krvi, pa se zbog toga nimalo ne ustručavate da dodate bijeli luk vašoj prehrani.

Potsoji i preporuka da bijeli luk svako jutro na prazna želudac pojedete ili progutate jedno čeno bijelog luka kak obiste bili sigurni i zdravi.
Bijeli luk je isto tako dobar u liječenju raznih respiratornih problema, a isto tako može da spriječiti pojavu upalu pluća, bronhitis i mnogo toga.

Mi se zbog ovog modernog načina života jednostavno ne hranimo dobro i zbog toga imamo slab imuni sistem i zbog toga mi smo jednostavno podložniji raznim infekcijama te se mnogo češće prehlađujemo i upravo zbog toga kako bismo održali naš imuni sistem jakim je potrebno da jedemo bijeli luk.

Pored toga bijeli luk vam može pomoći u borbi protiv bilo kakve upale.

Vaš komentar? Da li često koristite bijeli luk?