U današnjem člankiu ćemo da pričamo o raznim stvarima kao što su pravila ishrana i koliko je ona zapravo važna za naše zdravlje. Mi tačno moramo da unosimo neke stvari u naš organizam kao što je naprimjer probiotik kako bi naš organizam pravilno radimo, a ono što vrlo često radimoe jeste da pripremanje zdrave hrane mi nesvjesno uništimo hranu koju prirpemamo i onda ona nema nikakve hranljive svojstva,

Naime, jedna od namirinica koja je bogata probioticima je svakako kiseli kupus koji je sastavni dio trpeze na našim prostorima naročtio kada je rieč u ovom zimskom periodu..

Neka jela koja se mogu na našem prostoru napraviti od kiselog kupusa su svakako podvarak i sarma, a isto tako možemo sve to kombinovati sa mesom, rižom i raznim začinima.

Ono što bismo trebli da znamo da svi oni probiotski elementi se ne unose u naš organizam jer se oni na sobnoj temprautui smanjuju tčanioje njihova količine, a kada je riječ o tomepraturi ključanja oda moemo slobondo da kažemo kako one nestajui

Naime, kad akuhamo ili pećenje kiseli kupus na visokoh temperaturi on gubi sva svoja zdrav svojstva, a isto tako jako je važno da znamo da to kako ćemo kiseliti kupus zavisi koliko će on da ima hranljivih sastojaka, a najbolje bi bilo ukoliko bismo mogli da kupus jedemo svjež.

Ovo ne važi samo za kupus nego i za sve ostale vrste povrća i voća i nepisano pravilo ej da je povrće i voće mnogo zdravije kada je svježe, a ne kuhano ili pečeno.

Ovo naravno ne treba da znači da se vi trebate odreći sarme ili podvraka nego bi bilo dobro da svježi kupus jedete što više kao slatu.

Vaš komentar?

Preporuke