Kada su djeca u pitanju svakako smo sigurni da su oni jedna izvor provala, a bilo da se radi namejrnim ili onima koji su nenamjerne, a bez obzira na to te njihove provela su smješne.

Djeca su jednostavno najslađa kada nešto pričaju ili pokušavaju da kažu o nečemu što nije primjereno njihovom uzrastu, a bez obzira da sli se neko slagao sa time ili ne, ili odobravao ili ne, djeca su najslađa kada nešto opsuju.

Međutim, da bi nam bilo neugodno moralo bi da bude nešto stvarno masno i onda mi njih naružimo, ali oni sve to shvate kada odrastu, te onda znaju šta je dobro a šta je pogrešno.

Pisali smo ranije o tome kako su djeca pravi genijalci i donosili vam razne njihove provale kada su radili domaći zadatak u školama,
Naime, nekoliko puta smo pisali o raznim blamažama roditelja nakon što su njihova djeca nešto napisala u kontrolnim zadacima ili zadaćama i onda su ih učitelji ili nastavnici zvali na razgovor kako bi oni vidjeli šta su to njihvoa djeca napisala.
Naime, jedna slična situacija se desila u Bosni i Hercegovini gdje imamo situaciju da je jedan dječak veoma kreativno odgovorio na dato pitanje za domaću zadaću, a njegov odgovor je postao pravi hit na društvenim mrežama,

Riječ je naime o zadataku iz matematike i svi mi se sjećamo onih tipova zadataka koliko je neko pojeo jabuka i tako dalje, a u ovom slučaju je bio zadatak sa kolačima.

Naime zadatak je bio „Tata je pojeo osam kolača. Mama je pojela tri kolača manje. Koliko su kolača pojeli zajedno?“

Mali je odgovorio da su njih dvoje pojeli zajedno tepsiju kolača, a stvarno taj njegov odgovor je nasmijao cijeli rregion i samo možemo da postavimo pitnaje na koga je on razvio tako dobar humor.

Kako vi ovo komentarišete?

Advertisement