Vrlo dobro se zna da je u posljednjih 7 dana zabranjeno kretanje vani svima onima koji su straiji od 65 godina. To je njima jako teško palo, a ima još onih koji su se oglušili od naredbe Vlade Srbije pa rizikuju sopstveni život. Njima je jako teško, penzionerima pogotovo objasniti da ne mogu šetati po sunčanom i lijepom vremenu.

Međutim, immo i onih koji se pridržavaju svih pravila, ali imaju kućne ljubimce. Kako njih prošetati i izvesti napolje, pogotovo ako ste sami kod kuće? Jedna Beograđanka je imala jako dobru ideju kako prošetati svoga psa? Stvarno orginalna ideja koja je naišla najko lijepe i pozitivne kritike u javnosti.

Ona je odlučila svoga psa da zaveže na kožni nastavak koji nosi na leđima i spusti ga u svoje dvorište bez da izlazi napolje. Kada se on spustio na zemlju, lijepo se prošetao i ona ga je ponovo povukla prema sebi i posao je odrađen. Međutim, ljudi iz društva za zaštitiu životinja su se pobunili i javno su iskritikovali ovu bakicu. Kako te nije stid? Šta da ja tebe zavežem babo debela? To su bili samo neki od komentara, koji su naprosto obasuli kompletne društvene mreža? Šta vi mislite o ovoj ideji ove gospođe? Da li je u redu šetati psa na ovakav način? Da li je to fer i humano prema ovome psu? Pišite nam u komentarima vaša mišljenja povodom svega ovoga?

Preporuke