AUSTRIJI potrebno preko 20.000 radnika svih zanata! - Lifesytledom

AUSTRIJI potrebno preko 20.000 radnika svih zanata!

Ono što je veoma interesantno jeste da poslodavci smještaj osiguravaju u višekrevetnim ili jednokrevetnim sobama, kao i hranu, te troškovi radnika koji su se odlučili zimu provesti na austrijskim skijalištima su minimalni.

Tako prema austrijskim skijalištima neće krenuti za koju nedjelju samo hiljadu skijaša, biti će to i radnici. Tako prema dobijenim nekim informacijama, čak trideset hiljada Austrija traži radnika i to za predstojeću sezonu skijašku, a s obzirom da nam je to veoma blizu, tu je na djelu pa i nova generacija gastarbajtera.

Ljudi koji poznaju njemački jezik, prilika im se smiješi, ukoliko nemaju psoao, vrijeme ne trebaju da gune kod kuće. Najviše su u potražnji konobari, kuhari, te sobarice.

Jedan od glavnim uslova jeste da se poznaje dobro njemački jezik, jer su sa gostima u stalnom kontaktu, te za kuhare je potrebna i stručna kvalifikacija – iskustvo i preporuke.

Za naše poslovne partnere mi prikupljamo biografije od kandidata, selekciju radimo prema radnoj snazi koju nam poslodavac traži, jer on donosi odluku konanu koga ćemo mi od kandidata i zaposliti – tako nam je rekao Aleksandar Bertelt iz firme “Euro Career” koji je iz Pule, a koja se posredovanjem za zapošljavanje bavi, te ističe da je interes za rad u Austriji izuzetno ogromona, tako nam prenosi Slobodna Dalmacija.

Categories: Najnovije

Leave A Reply