U današnjem članku ćemo pričati o jednoj jako zanimljivoj stvari koju svi radimo, a trebali bismo da obratimo pažnju na to.

Naime, radi se o zamrzavanju hrane, to skoro svi radimo.
Ukoliko naime, imamo veće količine hrane, normalno je da ćemo je zamrznuti, naročtio ukoliko se radi o mesu.
Međutim prilikom zamrzavanja moramo obratiti pažnju na to da ga pravilno spremimo u zamrzivač kako bismo mogli da ga što duže konzumiramo.

Ono što je sigurno jeste da je asvršpena temperatura za zamrzavanje nekih -18 stepeni, jer upravo ta temperatura ne dozvoljava da se razviju određeni mikroorganzmi

Ono što navode stručnjaci jeste da se meso najbolje zamrzava ukoliko je ono u originalnom pakovanju, ali i pored toga se preporučuje da se meso zamota u vrećice za zamrzavanje ili jednostavno možete ga ostaviti u jednu plastičnu vrečiću.

Prema nekim stručnjacima navodi se kako se puretina i piletina u zamrzivaču može držati godinu dana, ali ukoliko se radi o toem da su odvojeni dijelovi pieltine, onda ti dijelovi mogu da budu nekih 9 mjeseci. Što se tiče iznutrica one ne mogu biti duže od četiri mejseca u zamrzivaču.

Kada je u pitanju teletina ili jagnjetina, on u zamrzivaču može da bude nekoliko mejseci i to opet zavisi od vrste i starosti mesa.

Kad je u pitanju pečeno meso, ono isto tako može da bude nekih godinu dana u zamrzivaču, a ista istuacija je kada je u pitanju svinjetina.

Što sr tiče ostatka treksta njega možete pročitati OVDJE

Koji je vaš komentar na ovo?

Preporuke