U današnjem članku ćemo pričati o jedndoj veoma zanimljivoj stvari za koju smo sigerni da će vam ona pomoći u jednoj od najgorih i najmržih stvari koje svi moramo da radimo

Naime, riječ o čiščenju kuće i svi mi smo svjedoci da je to jedna od najgorih poslova koje možemo i koje moramo da radimo, a ono što je najgope od svega jeste da čiščenje kuće se ponekada predstavlja kao uzaludan posao jer ne prođe mnogo vremena dok sve ne izgleda ponovo ,prljavo, kao da nismo ni očistili.

Vjerujemo kao ste do sada čuli za glicerin i da se on primjenjuje u medicini, poljoprivredi i prehrambenoj industriji, ali isto tako i u kozmetičkoj industriji.

Međutim, da li ste znali da se glicverin može koristiti i u svakodnevnom životu, naročito kada je riječ o čišćenju kuće.

Naime, u nastavku vam donosimo pet savjet kako pomoću glicerina možete da očistite svoju kuću.

Očistite podove

Kako biste uspjeli da svoje podove očistite i da oni budu duže vremena čisti ubacite nekoliko kapi glicerina

Neće biti prašine i to dugo vremena

Kako biste ovo postigli potrebno je da malo glicerina bacite u posudu sa vodom i da pokvasite krpu u toj vodi da prebrišete sve površine koje vi imate. Vjerovali ili ne prašinu nećete vidjeti najmanje desetak dana.

Pomoću glicerina možete ukloniti fleke sa odjeće

Potrebno je samo par kapi glicerina da stavite na fleku na odjeći i da sve to isperete vodom u koju ste dodali vrlo malo soli.

Održavanje kožnog namještaja
Ukoliko imate kožni namještaj koji ste izgrebali, potrebno je da prebrišete namještaj pamučnom krpom u koju ste stvaili par kapi glicerina i to ponovite par puta.

Čišćenje prozora
Potrebno je da pomješate etil alkohol i glicerin u razmjeru 1:10 i tom smjesom da prebrišete prozore i sami ćete vidjeti rezutlate

Vaš komentar?

Preporuke