U današnjem članku pričamo i zdravlju i jednom probelmu, koji i nije toliki problem na početku, ali može na kraju da dovede do problema.
Naime, riječ je o nadutosti ili napuhanosti ili nadimanju. Ova pojava može da bude i znak nekog oboljenja u našem organizmu, pa biste trebali da se obratite ljekaru ukoliko je to došlo onako bez nekih propratnih stvari koje uzrokuju tu nadutost.

Kada je ovo u pitaanju to je jedan neprijatan osjećaj pritiska u stomaku i zbog te pojave naš stomak bude tvrd i napuhan. Ono što morate da znate da nadutost nema nikakve veze sa debljinom i može da se ponavlja sa vremena na vrijeme.

Naime, mi u današnjem članku donouimo nekoliko razloga zbog kojih dolazi do pojave nadutosti, pa bi bilo dobro da obratite pažnju na njih.

Hrana

Vaš stomak će vrlo vjerovatno da bude nadut ukoliko ste pojeli nešto što se jako teško vari,pa se zbog toga savjetuje da ne jedete hranu koja je mnogo začinjena. Isto tako biste trebali da izbjegavate brzu hranu,a nadutost se isto tako može pojaviti ukoliko pojedete nešto na šta ste alergični.

Količina hrane
Ono što je logično jeste da ukoliko se prejedete pojavit će se nadusot, pa se zbog toga nemojte ni prejedati, ali isto tako nemojte se ne izgladnjivati, nego pokušajte da pronađete neku zlatnu srednu, da ste siti a da ste pojeli dovoljno.

Alkohol i vještačka pića
Konzumiranjem alkohola može doći do oštećenja nekih vaših organa, a samim ti do pojave nadutosti, a kada su u pitanju vještaćčka pića tu mislimo na gazirana pića koja nemaju prirodnu boju.

Međutim, isto tako morate znati da kod nadusti pomaže fizička aktivnost, tako da kada pojedete nešto nemojte odmah da legnete nego ustanite i prošetajte i pomozite vašem želudu da to sve svari.

Vaš komentaR?