Oglasi - Advertisement

Ako ste ikada doživjeli prevaru, vjerojatno ste čuli neke od ovih izgovora.

“To nema nikakvog značaja.”
Ako osoba tvrdi da prevara “nema nikakvog značaja,” zapitajte se koliko mu/joj je vaša veza stvarno bitna kada je spreman/spremna ugroziti je zbog nečega što smatra beznačajnim.

Oglasi - Advertisement

“Neću to više nikada napraviti.”
Izreka kaže: “Jednom lažov, uvijek lažov.” Ako je osoba već jednom prevarila, zašto ne bi opet? Sljedeći put će samo biti pažljivija da sakrije svoje postupke. Oprez je nužan kod takvih obećanja.

“Žao mi je.”
Možda mu/joj je stvarno žao, ali češće je žao što je uhvaćen/uhvaćena. Da mu/joj je istinski stalo do vas, ne bi tražio/tražila pažnju drugih. Narcisi se često pretvaraju da im je stalo, ali njihova djela pokazuju suprotno. Vaša reakcija mogla bi biti: “Žao mi je što sam gubio/gubila vrijeme na tebe.”

“Ti si me natjerao/natjerala na to.”
Nijedna osoba ne može natjerati partnera na prevaru. To nije pitanje vaših postupaka, već njegove/njezine percepcije da zaslužuje sve što poželi, čak i ako to ugrožava vašu vezu.

“Osjećam se jako loše.”
Ako osoba tvrdi da je depresivna i da je laganje bilo jedini izlaz, zapitajte se kako će se nositi s problemima u budućnosti. Hoće li ponovno tražiti utehu kod nekog drugog? Vjerojatno hoće.

“Umoran/umorna sam od tvojih prigovora.”
Ljudi često krive partnere za svoje greške. Bez obzira na njihove pogreške, pokušavaju prebaciti krivicu. Ali, prigovori neće natjerati nekoga na prevaru, već njihov vlastiti karakter.

U slučaju prevare, važno je prepoznati ove izgovore i ne dopustiti da vas uvjere da ste vi krivi za njihove postupke. Zapamtite, zdrava veza temelji se na povjerenju i poštovanju.

Oglasi - Advertisement