Večeras ćemo govoriti o onim zvijezdama koje su u trenutku kada su bile na sceni , baš mnogo obećavale , a onda u jednom trenu jednostavno nestale , njohov se sjaj ugasio brže nego što se rasplamsao. Mnogo je takvih slučajevna na našoj estradnoj sceni , gdje su se brojni pjevači pojavili tek nekoliko puta imali jedan hit ili dva i onda nestali kao da nikada nisu ni bili u ovom poslu. Mnogi od njih se nakon toga počeli baviti nekim potpuno drugačijim zanimanjima , koja nemaju veze sa muzikom uopšte, dok su neki ostal u muzičkim vodama ali nekako pritajeni.

 

Večeras ćemo se konkretno dotaknuti jedne pjevačice koja je sredinom devdesetih godina žarila i palila na sceni , bila je jedna od onih kojoj su predviđalji blejštavu karijeru, a onda je samo nestla . Danas se baš ona nalazi na našoj naslovnoj strani , kao to vidite ona je imala upeatljivu ljubičastu kosu jako jako dugu , a vama oastavljamo na sjećanje da pogodite o kome s radi ? Njeno pravo ime je Biljana Bosiljčić, ali je na sceni koristila svoje umjetničko ime koje je glasilo Buba Miranović. Neobično ime , za neobičnu ženu. Cijela njena pojava je odisala ekstravagancijom.

Vjerovali ili ne , ona je u svojoj kratkoj ali jako bogatoj karijerila objavia čak 11 albuma, koji su se u to vrijeme i više nego dobro rpodavali,a nakon toga je krenula nekim modernijim putem pa se okušala u izdavanu singl pjesama,a kasnije su taj koncept snimanaj počeli prepisivati i drugi pjevači sa estrade , a definitivno je ostao i dan danas, jer sada malo ko da izbaci cijeli albu , obično su to samo jedna ili dvije pjesme. Naime ona se nakon tog perioda povukla sa scene, udala se , a svoju ljubičastu kosu koja je bila njen pečat je prebojila u običnu crnu i tako je skrila sve tragove o tome ko je bila i čime se bavila.