Sve djevojke imaju na umu kako bi trebao izgledati njihov savršeni muž, a na toj listi se sigurno nalazi dosta pozitivnih osobina. Naučnici su pokazalid a idealan supružnik ima određene osobine i kvalitete, pa tako smo spremili za vas osobine koje garantuju da ćete da imate dobrog partnera i supružnika pored sebe.

Inteligencija: Muškarci koji su inteligentni će da manje varaju i da zarađuju više novca, a prema naučnicima iz Finske bi žene trebale birati pametne muškarce ako oni žele stabilan i sretan brak.

Izgled tijela: Naučnici su došli do zaključka da su muškarci i žene dosta sretniji u braku kada je žena u boljoj formi od muža, a nije potrebno da ona izgleda kao supermodel nego samo da bude razlika u težini.

Smisao za humor: Bez obzira na to koliko je muškarac zgodan, dosta žena više cijeni smisao za humor, čak više nego fizički izgled, a tako naučnici smatrajud a je smišljanje šala povezano sa visokom inteligencijom, pa to muškarcima daje prednost.

Emocije: On ne bi trebao sakrivati svoje emocije da bi izgledao više kao muško i više smiren, dok dosta žena želi hrabrog muškarca koji ne pokazuje slabosti. Ipak je pokazano da je emotivnost veoma bitan dio uspješnog braka.

Podrška: Ovo je veoma bitno i sva istraživanja pokazuju da su svi sretniji kada imaju podršku od partnera.

Posao: Možda neki muškarci ne žele da njihove supruge rade, ali ipak jednakost u braku je veoma bitna.

Novac: Svima je jasno da bi svi željeli da zarade što više novca, ali jedna studija je pokazal da osobe koje su previše fokusirane na novac ne mogu da rješavaju konflikte.