Prvi utisak kojeg ostavljate na ljude je zapravo bitniji nego što vi mislite i ipak bi bilo bolje da nas ljudi ne ocjenjuju po našem karakteru i zaslugama, a mi vam danas donosimo nekoliko trikova kako možete ostaviti dobar prvi utisak.

Ne trebate se osmjehivati odmah pri upoznavanju – Osmjehivanje pokazuje prijateljski stvar prema ljudima, ali stručnjaci savjetuju da ne biste trebali pretjerivati u tome nego sačekajte prvo par trenutaka prije nego što se nasmijete prvi put.

Ne gledajte previše u tu osobu – Neka istraživanja su pokazala da muškarci znaju imati previše dug kontakt očima i to ne biste trebali raditi previše.

Ne slažite se svime što vam nadređeni kaže, nego imajte svoje mišljenje i obratite pažnju na svoje držanje – Vi pogledajte profesionalne glumce ili sportiste i rijetko ćete vidjeti da su oni pogrbljeni , te probajte da izgledate kao da imate samopouzdanje.

Prikažite zainteresovanost za sagovornika – To ne mora značiti da vi trebate biti previše u tome nego pažljivo slušajte i postavite prava pitanja.

Kada napravite grešku, priznajte je i potrudite se da je ispravite – Morate priznati da nije baš ugodno kada tapkate previše negoama dok neko priča ili dodirujete svoje lice ili pokazujete neku nestrpljivost na bilo kakav način, pa ako tako budete imali gestikulacije onda možda vaš sagovornik neće biti baš sretan zbog toga, pa se vi potrudite da korigujete takvo ponašanje jer ćete na takav način da ostavite puno bolji utisak na tu osobu koju ste vi tek upoznali. Samo se držite ovih nekoliko trikova i sve bi trebalo biti kako treba.

Advertisement