Svjesni smo toga da se pojavom korona virusa u svijetu, a najprije u Wuhanu, kineskom gradu, došlo je do toga da je virus veoma brzo napredovao i u veoma kratkom vremenskom roku  zahvatio cijeli svijet.
Od tog trenutka on je postao glavna zanimacija i svi smo generalno skoro svakodnevno bombardovani od strane medija, naučnika i stručnjaka o tome koji su simptomi, o broju zaraženih i umrlih, o tome kako se zaštiti i mnogo drugih detalja.

Ono što najviše buni naučnike jeste da se ovaj virus ne ponaša nikako ni slično poput onih virusa koji pripadaju istom soju ili vrsti i kako oni ne napadaju respiratorne organe kako smo to mislili na početku i što je najgore od drugih virusa se razlikuje po tome što se on širi rapidnom brzinom.

Kada su u pitnaju simptomi, mi smo već naučili da su to temperatura, kašalj, kratak dah, ali isto i gubitak čula ukusa i mirisa.

Međutim, prema posljednjim istraživanjima postoje i neki simptomi koje nikada ne biste povezali sa ovim viruisom ili zarazom, a mediji su objavili spisak simptoma na koje biste vi trebali da obratiti pažnju

Jedan od simptoma jesu promjene na nožnim prstima, iako vam to zvuči nevjerovatno, ali mnogi naučnici su naveli da su primili veliki broj pacijenata kojima su nožni prsti krenuli oticati, a koji su pored toga promjenili boju u crvenu ali isto tako i u ljubičastu.

Pored toga, mnogi su prijavili i osip an koži koji se tu pojavljuje iznenada i ukolko primjetite neki osip na svojoj koži koji ej došao izenada i koji imaju tačkice ili pečate, to može da bude znak da imate korona virus, ali je najbolje da se savjetujete sa svojom doktorom.

Isto tako mnogi pacijenti su naveli kako su imali i mekaniju stolicu, ali i neki ljudi su navodil kako zujanje i osjećaj šuštanja, kojeg su pacijenti opisali kao prolazak struje kroz tijelo, može da bude znak da se vaš imunitet bori protiv zaraze.

Vaš komentar na ovo?

Advertisement