Svakoga dana konstantno među naslovima nalazimo neke vijesti koje su itekako teške za shvatiti i provariti. Najčešće su to vijesti iz domene crne hronike u domaćim medijima i svuda su oko nas,ali kada vidimo i pročitamo da je nasilje učinjeno nekom djetetu , nebitno kod je uzasta , od toga nam se ledi krv i kosa na glavi diže. To je svakako najteže za vidjeti i pročitati.

Zbog toga je neophodno pomno pratiti koje povjeravamo dijete na čuvanje , ako već ne ide u vrtić dadilje semoraju pažljivo provjeriti , ali i nadzirati. Mnogi roditelji vjeruju dadilajama na riječ , ili na neke randomizirane preporuke od ljudi koje zapravo i ne poznaju. Jedan takav slučaj je potresao cijeli Beograd i Srbiju, kada je dadilja koja ima 51 godinu te važi sa iskusniju osobu , bebi koju je čuvala dala sedative odnosno lijekove za smirenje.

 

 

Kako prenosi Anadoly Agency S.C. (51) je sinoć kasno privedena , jer je bebi koju je čuvala dala određenu dozu lijekova za smirenje , sedativa koje je nabavila na nepoznat način , pto je svakako van svake pameti. Prema saopštenju iz Ministarstva Unutrašnjih poslova Srbije ona se tereti za nemar i zlostavljanje maloljetnog lica , za nju je naložen pritvor u trajanju od 48 sati , a potom i suđenje za ovo krivično djelo. Povodom ovog slučaja su se oglasile i brojne poznate ličnosti , posebno one koje imaj vlastitu djecu , jer im je ovo robudilo zaštitnike instinkte .Njaglasnija od svih je bila Seka Aleksić , koja svoju ulogu majke shvata jako ozbiljno , ona je navela da ona ima dvije dadilje i da su obje detaljno provjerene prije unajmjivanja , jer je neophodno paziti kome se povjeravaju djeca na čuvanje , jer ipak dijete je svakom roditelju neprocjenjivo i nezamjenjivo.