Jedna od uobičajenih bolesti današnjice, od koje umire oko 610.000 tisuća ljudi, širom svijeta jesu srčani problemi. Bolesti i muškaraca i žena također pate od ove bolesti iz različitih razloga povezanih sa načinom života koji žive. Ubrzan način života, ubrzana i nepravina ishrana dovode do sve većeg bropja srčanih udara.Svaka osoba mora paziti na znakove i upozorenja koja nam je poslalo tijelo. Mnogi muškarci imaju bol u lijevoj ruci, dok žene doživljavaju bol u rukama i laktovima prije srčanog udara.

Tada bol putuje od srca do leđne moždine gdje su spojeni mnogi živci vašeg tijela, i ovi faktori utiču baš na tu jako neugodnu stvar koja se može itekako iskompikovati. Kašalj može biti izvor raznih problema i znak kardiovaskularne bolesti. Ako je vaš kašalj popraćen sa ružičastom tekućinom koja sadrži krv, tada dolazi do zatajenja srca.

Ako vaše srce ne pumpa dovoljno krvi, tada tekućina ide u vaše noge i ruke i one počinju jako i vro neugodno da natiču. Vrlo je čest simptom među pacijentima koji imaju srčane bolesti. Osobe koje pate od srčanih bolesti imaju nedostatak apetita ili mučnine ako pojedu nekoliko zalogaja.

Uzroci ateroskleroze, angine i srčanog udara su multifaktorski. To znači da se nikada ne može usmjeriti prstom prema jednom uzroku, ali nekoliko različitih uvjeta više ili manje doprinose razvoju bolesti.

Ono što je sigurno imati na umu je da isti rizici koji dovode do prvog srčanog udara mogu dovesti do drugog ili do pojave vaskularne bolesti u drugim sustavima (moždani udar, bolest bubrega).

Preporuke