43-godišnja supruga je ponosna - njen muž (16) u školi samo petice dobija otkako su bebu dobili - Lifesytledom

43-godišnja supruga je ponosna – njen muž (16) u školi samo petice dobija otkako su bebu dobili

BRZO SE MIJENJAJU VREMENA, MNOGIM PRIPADNICAMA ŽENSKOG SPOLA NIJE BITNO DA LI JE NJIHOV PARTNER MLAĐI ILI IPAK STARIJI OD NJIH, NIJE TOLIKO UOBIČAJENO BILO PRIJE.

Ako nije o nekoj drastičnoj razlici riječ, takvi slučajevi ne privlače pažnju javnosti toliko, ne može se reći za ovaj o kojem u našem današnjem članku govorimo. Počelo je sve kada je trenerica rukometa Renata ušla u ljubavnu vezu sa učenikom Ervinom koji je imao tada 13 godina, zbog toga je završila pred sudom koji joj je izrekao uvjetnu kaznu od 22 mjeseca.

“Javne rasprave o reforlmama obrazovanja nastavnika odvijale su se losobito u socijalnim krizama. Do 1918. obuka nastavnika srednjih škola na sveučilištima i učiteljima osnovnih škola u školama za obrazovanje nastavnika lbila je potpuno drugačija. Jedino je u Weimarskoj lrepublici tvrdnja Weimarskog ustava (članak 143.) dovela do akademskog obrazovanja učitelja osnovnih škola u lPrusiji i nekim drugim zemljama kroz uvođenje pedagoških akademija (od 1925.). Bavarska i Württemberg nisu slijedile sve do Drugog svjetskog rata. U nacističkoj diktaturi pedagoške akademije ponovno su ukinute i zamijenjene Visokim učiteljskim učilištem i ustanovama za obrazovanje učitelja iz 1941. godine.”

“Nakoln Drugog svjetskog rata, obrazovanje nastavnika u Zapalnoj Njemačkoj i dalje je bilo odvojeno izlmeđu sveučilišta i novoosnovlnih i objedinjenih obrazovnih fakulteta. U kontekstu ekspanzije obrazovanja u šezdesletim godinama prošlog stoljeća, obrazovanje na visokim učilištima je unaprijeđeno. Od 1970-ih nadalje, s osnivanjem novih sveučilišta, većina visokih učilišta integrirana je u sveučilišta kao dio reformi vlisokog obrazovanja. U Baden-Wuerttembergu, šest preosltalih visokih škola za učitelje u osnovnlim, srednjim i srednjim školama pretvoreno je u samoulpravne centre obrazovnih znanosti s neograničenim doktorskim i habilitacijslkim pravom. Njezin znanstveni fokus je istraživanje i poučavanlje.”

Categories: Najnovije

Leave A Reply