Vrlo dobro se zna da nakon porođaja sve žene imaju problema sa hormonima. Međutim u rijetkim situacijama cijela ta kriza zna da se odrazi i na fizički izgled, a u današnjem slučaju čak i na lice. Gledis Vorden iz Teksasa ima stvarno veliki problem, jer je samo 4 dana nakon porođaja doživjela haos kada se pogledala u ogledalo, jednostavno nije mogla da vjeruje viđenom prizoru.Shvatila je da joj se lice totalno transformisalo. Jagodice su joj skroz spale, usta su se iskrivila, obrve neravne, totalni haos od moje face se desio u samo ta 4 dana. Polako je krenula da se slika, a bilo ju je stid pokazivati svoje lice u javnosti. Onda je na nagovor prijateljice osnovala Instagram grupu, kako bi pomogla nekim drugim budućim majkama u riješavanju sličnog problema.

Ova deformacija ima i svoje ime, i jako je rijetka, ali eto, ipak se dešava. Njeno ime je Belova paraliza. Prvi simptomi su jako loši, obrve vam krenu padati prema dole i ne možete se lijepo nasmijati.

Dalje, oko je poluzatvoreno i ne možete lijepo ni da gledate, i jako vam sve to smeta. Jedan dio usne sa jedne strane lica je blago spuštena dole, kao da ste imali moždani udar i jednostavno izgubite osjećaj na toj strani obraza. Kao kada ste kod zubara i primili ste anesteziju.Idemo do jezika koji je također utrnuo, a gubite polako i čulo okusa. Ova bolest se javlja kod žena u periodu od 15 do 40 godina. Za ovo trenutno nema lijeka, i jedino rješenje je botoks. Pirs Brosnan i Dženifer Lpez su imali sličan problem. 

Preporuke