Gubitak kilograma nije lak proces i zahtijeva niz promjena navika. Prije svega, da biste imali zdraviji i bogatiji jelovnik, korisno je period posta iskoristiti za izbacivanje masne hrane. Iako nam sigurno neće pomoći da smršamo, ispijanje čaja, posebno onih od korijena maslačka i komorača, može nam pomoći da izbacimo višak tekućine jer ubrzava metabolizam, smanjuje nadutost i pomaže izbacivanju toksina iz tijela.

Čaj od korijena maslačka: Inulina ima u izobilju u korijenu maslačka, koji također sadrži tanine i maslačak koji pomaže probavi. Sadrži elemente u tragovima i bogat je kalijumovim solima. HOlin, 17% šećera i mala količina eteričnog ulja su također uključeni u listu ljekovitih sastojaka.

Čaj od komorača: Nije tajna da je komorač saveznik finih bora. Sjemenke, listovi i korijeni komorača često se koriste u dijetalnim pićima. Može se koristiti i kao začin, kao i za ublažavanje plinova, sprječavanje probavne smetnje i blago suzbijanje kašlja. Čaj od komorača stimuliše metabolizam i izbacuje višak tečnosti i toksina. Također smanjuje glad i ublažava zatvor.

 

Priprema se na sljedeći način: U mlaku vodu dodate jednu kašiku smrvljenog korijena maslačka. Pustite da se kuha i provjerite nakon još 10 minuta, na kraju procijedite. Pijte 2 do 3 šolje dnevno. 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here