U današnjem članku ćemo da pričamo malo o zdravlju i o tome koliko je naše zdravlje bitno. Već smo nekoliko puta pisali o tome koliko je naš organizam jako kompleksan i da ima mogućnosti da on nama šalje određene signale i simptome o tome da nešto nije uredu sa našim organizmom čak i prije nego li otkrijemo na redovnom pregledu.

Isto biste trebali da obratite pažnju na to da odlazite na redovne preglede, jer samo tako ćete biti sigurni da ste zdravi.

U svijetu je ustaljeno mišljenje da samo dijabetičari imaju povišen novi šećera u krvi, ali tu smo u velikoj zabludi i ono što moramo da znamo jeste da svaka osoba pati od toga, a da toga nije ni svjesna.

Ono što morate znati jeste da prepoznate simptome u ranoj fazi, tj dok nije došlo do nekih kompikacija u zdravstvenom sistemu.

Kako biste na vrijeme prepoznali da imate povišen nivo šećera u krvi, u nastavku vam donosimo nekoliko simptoma na koje biste trebali da obratite pažnju.

To su:

-Oko jetre se počinju stvarati naslage masti i sala i to nazivamo oboljenje jetre,
-Često mokrite, i to bez nekog velikog razloga
-Vrlo često se može manifestovati to da počinjete proizvoditi više lošeg holesterola, a pri tome vaš ogrnaizam nije u mogućnosti da ih izbaci.
-Moždani i srčani udari su mnogo češći kod dijabetičara i kod osoba koji imaju povišen nivo šećera u krvi.

-Povećan vam je krvni pritisak
-Postajete prodržljivi
-Postajete umorni
-Postajete depresivni
-Lice vam počinje da stari i počinju vam se stvarati bore

Ukoliko ste primjetili neki od ovih simptoma naš savejt je da se obratite doktoru.