Zubari vas oderu za to: 6 načina da izbijelite brzo zube pomoću sastojaka koje već imate u kući - Lifesytledom

Zubari vas oderu za to: 6 načina da izbijelite brzo zube pomoću sastojaka koje već imate u kući

Perfektan osmijeh se smatra za jednu od najljepših i najatraktivnijih karakteristika koje može imati neka osoba. Nažalost, izgled zuba može uništiti dosta stvari poput previše kofeina, pušenja i nepravilne dentalne higijene.

Naše ne tako nevine navike mogu dovesti do problema poput kamenca i stvaranja zubnog plaka. Ukoliko želite posjete zubaru da smanjite, donosimo prirodne i jednostavne načine da probleme sa zubima riješite.

1.Soda bikarbona

Može da se kao prirodni piling koristi i mnogi lijekovi je sadrže. Izmiješajte prstohvat soli i žlicu sode bikarbone, natopite mokru četkicu za zube u smjesu i operite kao i uobičajeno.

2.Glicerin i aloe vera

Da biste prirodnu, moćnu smjesu za zube napravili, trebate:

  • žličicu gela aloe vere
  • pola šolje sode bikarbone
  • šolja vode
  • 4 žličice biljnog glicerina
  • žličica esencijalnog ulja limuna

Zube je potrebno ovom mješavinom istrljati, a nakon toga će oni sjajniji postati, bjelji i zdraviji u samo par minuta.

3.Pomorandžina kora

Nakon što pomorandžu pojedete, zube istrljajte pomoću kore – to je jednostavan način da se zubna gleđ očisti. To će zube da izbijeli i zaštiti će ih od bakterija i mrlja. Nakon što ste nekoliko minuta trljali korom zube, vodom isperite.

4.Sjeme susama

Malo sjemena susama uzmite, nekoliko minuta ga žvaćite i potom ispljunite da biste zube očistili i nježno zubni plak uklonili. Nakon toga uklonite pomoću suhe četkice ostatke susama. Možete ovaj piling koristiti i da biste od mrlja zube zaštitili.

5.Vitaminska maska za zube

Zgnječeno povrće i voće koje vitamin C sadrži, jednostavan je i brz način da smjesu napravite koja će od plaka vaše zube da zaštiti. Izmiješajte zgnječen paradajz, pomorandžu i jagode, pa onda na zube stavite pastu. Pričekajte oko 5-6 minuta i onda isperite. To će sve bakterije u ustima uništiti i dah osvježiti.

6.Rastvor sirćeta

Nije ovo najukusnije rješenje, ali je u potpunosti prirodno i bez štetnih učinaka čisti zube.

  • 120 ml vode
  • žlica soli
  • 2 žlice sirćeta

Izmiješajte sastojke i nekoliko dana usta ispirajte za najbolje rezultate.

Categories: Najnovije,Zdravlje

Leave A Reply