Znate li šta će se desiti vašem tijelu ako pojedete 4 badema dnevno - iznenadit će vas - Lifesytledom

Znate li šta će se desiti vašem tijelu ako pojedete 4 badema dnevno – iznenadit će vas

Prejednostavno zvuči da bismo neku razliku mogli da osjetimo, zar ne? Ali da, postoji. Kosa će postati ljepša, lice će se zategnuti. Otkrij u nastavku svih 9 prednosti!

Bademi obiluju vitraminima i ostalim elementima koji daju našem tijelu neophodnu količinu hranjivih materija i čine nas zdravijim .Neslani, prirodni bademi hranjive su i ukusne gricaklice pune brojnih zdravstvenih blagodati. Samo par njih na dan može da pomogne u poboljšanju zdravlja srca, odnosno u tome da spriječimo srčana oboljenja. Isto tako u borbi protiv oboljenja kao što su Alzheimerova i dijabetes, pomaže.

Ukoliko bademe jedete svaki dan, s njima i glavne hranjive materije unosite – a poznato je da obiluju vitaminom E, kalijem i magnezijem. Isto tako su značajan izvor vlakana i bjelančevina i veoma malo šećera sadrže. Bademi su također izuzetno bogat izvor nezasićenih masti i ne sadrže sol ili holesterol. Najveću količinu riboflavina sadrže od svih orašastih plodova.

U nastavku otkrivamo šta će se desiti ukoliko svaki dan pojedete četiri badema…

1.Nivo holesterola smanjuje

Za bademe se zna da su najefikasniji kad se radi o smanjenju lošeg holesterola. Ukoliko je već visok nivo holesterola, pokušajte unos badema povećati na 20-30 komada na dan.

2.Zdravija kosa

Bademi nekoliko vitamina sadrže koji nam trebaju da poboljšamo rast kose i općenito našu kosu čine jačom. Poznato je da rast kose stimuliraju cink i magnezij, dok vitamin B pruža kosi dugovječnost i sjaj.

3.Sprječava srčana oboljenja

Bademi obiluju antioksidansima, bakrom, magnezijem i monozasićenim masnoćama – za koje je poznato da su za zdravlje srca i krvnih žila dobri. Konzumiranje badema s kožicom pomaže da spriječite ishemijski srčani udar ili ostala srčana stanja.

Categories: Najnovije,Zdravlje

Leave A Reply