Uzela je paradajz i protrljala po kosi, a onda sačekala 10 minuta: Riješila je najveći problem svih djevojaka - Lifesytledom

Uzela je paradajz i protrljala po kosi, a onda sačekala 10 minuta: Riješila je najveći problem svih djevojaka

Iako smo u medijima bombardirani raznim proizvodima za njegu kose, najbolje je obratiti se prirodnim proizvodima, jer ćemo biti sigurni da nećemo oštetiti kosu.

Danas vam nudimo odličan savjet o tome kako se riješiti masne kose, a rajčice će vam pomoći.

Možda niste znali, ali možete koristiti rajčice u kosi.

Pomiješajte žlicu pirea od rajčice s nekoliko kapi eteričnog ulja čajevca. Nanesite na teme i utrljajte kosu.

Ostavite 10 minuta i operite kosu na uobičajeni način.

Ova maska ne samo da uklanja neugodne mirise već i sprječava prekomjerni gubitak masnoće, kao i stvaranje peruti.

Rajčica, također poznata pod nazivom Paradeiser u dijelovima Austrije kao iu Južnom Tirolu, biljna je vrsta obitelji velebilje (Solanaceae). Stoga je usko povezana s drugim jestivim biljkama kao što su krumpir (Solanum tuberosum), paprika (Capsicum) i patlidžan (Solanum melongena), ali i biljke kao što su velebilje, mandraka, anđeoska truba, petunija ili duhan (Nicotiana). ).

Dugo se naziva ljubavnom jabukom ili zlatnom jabukom (otuda i talijanski naziv “pomodoro”), ali do 19. stoljeća nije dobila svoje današnje ime “rajčica”. Ovo je izvedeno iz xītomatl, riječ za ovo voće na aztečkom jeziku Nahuatl. Kolokvijalno, crveno voće koje se koristi kao povrće, koje je bobica, naziva se rajčicom. Bivša botanička imena i sinonimi: Lycopersicon esculentum, Solanum esculentum ili Lycopersicon lycopersicum.

Categories: Savjeti

Leave A Reply