Svijet ludi za montažnim kućama: Duplo jeftinije, a gotove u samo par dana - Lifesytledom

Svijet ludi za montažnim kućama: Duplo jeftinije, a gotove u samo par dana

Nedavno je u Beogradu održan Međunarodni sajam građevinarstva. Montažne kuće bile su među najpristupačnijim projektima koji su bili izloženi, a mogu se naći i za cijenu od 6 hiljada eura koje izgledaju pritom izvanredno.

 

Montažne kuće su jeftinije za 30 posto u odnosu na tradicionalnije, pa se tako vikend kuća može napraviti za 6.040 eura ako je riječ o 31 kvadratu, a stambena kuća se gradi za 16.180 eura ako je riječ o 100 kvadrata.

Za 25 hiljada eura može se dobiti kuća po principu ‘ključ u ruke’ za četveročlanu porodicu, a po kvadratu u sivoj zoni za 180-200 eura.

Montažne kuće su u svijetu veoma česte, a i kod nas su sve popularnije. Ekološke, tople, jeftine i kroz samo par dana useljive, a 100 godina je vijek materijala koji se koristi, pojasnio je jedan građevinac.

Proizvođači su istakli i da su puno fleksibilnije montažne kuće u odnosu na zidane te im poplave, olujni vjetrovi i zemljotresi ništa ne mogu.

Ljudi čije su kuće poplavljene ranije, taj problem su riješili najbrže.

Za vrijeme poplava u Obrenovcu, voda nijedan montažni objekat nije odnijela, kako su izjavili iz jednog preduzeća, a u drugom su pojasnili da se negorivi materijal koristi, da se ne bi urušila kuća u slučaju požara.

Kako proizvođači kažu, raste popularnost ovih kuća zato što sve češće žele mlađe generacije da im domovi nose njihov lični pečat, pa imaju i opciju prema želji kupca uz tipske kuće.

Naša arhitektinja je tu kako bi u skladu s idejama vlasnika osmislila kuće. Klijent je nedavno želio da mu bude zidana samo jedna strana kuće, a ostale tri da budu u staklu, da pločice izabere sam i raspored prostorija i mi smo mu u susret izašli u svemu, ponosno kažu iz jedne firme.

Napomena: Tekst nije reklama, na sajmovima se trebate informisati o proizvođačima, internetu i pratećim brošurama.

Categories: Zanimljivosti

Tags:

Leave A Reply