Svi ga pamtimo ga po duetu sa Severinom: Važio je za velikog zavodnika, a ovako sada izgleda - Lifesytledom

Svi ga pamtimo ga po duetu sa Severinom: Važio je za velikog zavodnika, a ovako sada izgleda

PO DUETU KRENI SA SEVERINOM, SVI PAMTE AMIRA KAZIĆA LEA.

Nakon ove numere, iz medija se povukao, a jedno vrijeme je kao pjevač nastupao, bio je čak i kompozitor, za Harisa Džinovića, Nedu Ukraden, Hanku Paldum…

Živ sam, super, zdrav, klasika, koncerte po jadranskoj obali radim, odmaram se, izdao sam kompilaciju Best of za hrvatsko tržište, rekao je Amir Kazić Leo.

Inače, Amir Kazić Leo je u braku sa suprugom Bibom 20 godina.

Amir Kazić Leo je rođen 17.oktobra, u znaku Vage u Tomini, Sanski Most, u ranoj mladosti stiče svoja prva muzička iskustva kao član kulturno umjetničkog društva Grmeč, muzikom se počeo baviti ozbiljno u srednjoj školi, a 1989.godine počinje prva saradnja sa nekim muzičarima koji dolaze iz Hrvatske.

On je Đorđa Novkovića upoznao 1995.godine, tako je nastala prekretnica u Leovoj karijeri, poslije godinu dana uspješne saradnje, Leo nastupa na hrvatskoj Dori 1996.godine je u Opatiji, kad ne ostavlja ravnodušnim ni publiku ni muzičke karijere, kad su izveli pjesmu DO POSLJEDNJEG DAHA.

1997.godina, početak veće medijske prisutnosti u Bosni kod Lea se javila kad su ga Večernje novine proglasile pjevačem godine. On je dobio Zlatna ruža mira međunarodnu nagradu u januaru narednu godinu. Da li biste nam nešto mogli reći o Leu?!

Categories: Najnovije

Leave A Reply