Slučajni prolaznici ostali bez riječi na ovu scenu koja se desila u Crnoj Gori: Šta ove bebe rade same u moru, gdje su roditelji (VIDEO/FOTO) - Lifesytledom

Slučajni prolaznici ostali bez riječi na ovu scenu koja se desila u Crnoj Gori: Šta ove bebe rade same u moru, gdje su roditelji (VIDEO/FOTO)

Mnogi stručnjaci i doktori smatraju da je za cjelokupan razvoj jednog djeteta izuzetno važan rani početak plivanja, to je nekako najbitnije, zar ne? Čak smatraju i mnogi stručnjaci da je dobro učiti djecu da plivaju kad su tek par mjeseci stara, u stara vremena u Rusiji su djecu od par dana bacali u hladnu vodu, i tako su se čeličila. To očito i ova ruska porodica zna koju su snimili na plaži Kadice u Baru, Crna Gora.

Najmlađi član ove porodice koja broji njih čak petero, ima godinu i 4 mjeseca i već zna da pliva i roni, dok najstarija sestra ima već sada pune 3 godine godine, a srednje dijete ima dvije godine. Sve troje su naučili kako da plivaju i rone i to u dobi od nepunih godinu dana. Ovo je prava škola, zar ne?

Refleksi plivanja i ronjenja u prvoj godini su veoma izraženi, a poslije se smanjuju, ako vrijeme vrzo prolazi, kako su stručnjaci objasnili, i imaju puno pravo. Ti refleksi koje imaju bebe, ne znače da bebe samo od sebe znaju plivati, jednostavno ih moraju sami otkriti, ali znači da imaju dobar potencijal i veoma će lako savladati tehniku.

Na ovaj jako pametan način dijete veoma rano uči i kako da se opusti u vodi i da kasnije nema strah ni od plivanja, ni od većih dubina, niti da ostane sam u vodi. Na ovaj način dijete se najlakše izbori sa svojim strahom od vode, a sve ovo im može itekako zatrebati u nekom daljnjem životu.

Categories: Najnovije,Zanimljivosti

Leave A Reply