Skoro sam doselio u kuću, fali mi fasada... - Lifesytledom

Skoro sam doselio u kuću, fali mi fasada…

MNOGI LJUDI SE ZA OPCIJU STANOVANJA ODLUČE IZGRADITI KUĆU, POGOTOVO AKO IMAJU ZEMLJIŠTE U SVOME VLASNIŠTVU. PUNO JE BOLJA OPCIJA NEGO KUPOVINA STANA, JER KUĆA IPAK IMA NEKE SVOJE PREDNOSTI U ODNOSU NA ŽIVOT U ZGRADAMA. IMATE SVOJ MIR, I NIKOME NE SMETATE, JER STE SVOJ NA SVOME. Image result for izgradnja kuce

Skoro sam se doselio u kuću koju sam kupio, i do mene stanuje komšija koji svoju završava, fali mu možda još samo da izgradi krov i to je to, a mojoj fali fasada, tako da još uvijek nisam znao šta da uradim po tom pitanju.

Jednog dana, možda prošle sedmice njegova majka padne i slomi kuk, stvarno neugodan prizor za vidjeti, moj sin bio u dvorištu, odmah je otišao kod nje, zvao je hitnu pomoć i otišao sa njom u bolnicu pošto nikoga nije bilo kod kuće. Logična stvar je bila to za uraditi, jer smo mu ipak prve komšije, a žena je bila itekako u godinama.zamisljen-muskarac-brige-foto-profimedia-1421162066-607476

Kad sam došao sa posla, sin mi priča šta se dogodilo. Uvečer dolazi komšija i zahvaljuje đto smo pritekli u pomoć, jer ne zna šta bi se desilo da je ona bila sama u tom trenutku. Poslije nekoliko dana dolazi majstor kod nas u dvorište, kažu rade fasadu. Ja kažem da su pogriješili, jer trenutno nema sredstava za takve radove, moj komšija radi na kući a ne ja.

Kažu, on nas je i poslao, tak oje naređeno. Pogledam preko puta i vidim komšiju kako ulazi u kola i viče. Sretni radovi komšija.

Čovjek je platio majstorima da mi završe radove na kući, i na taj način je htio da iskompenzuje đto smo mi pomogli njegovoj majci, ne mogu da vjerujem da ima tako dobrih ljudi.

Categories: Najnovije,Zanimljivosti

Leave A Reply