Savjeti koji se godinama koriste za najezdu mrava: nestat će svi do jednog u samo par dana - Lifesytledom

Savjeti koji se godinama koriste za najezdu mrava: nestat će svi do jednog u samo par dana

Zlatni savjeti koji će vam pomoći da se riješite najezde mrava

Ukoliko su mravi napali vašu kuhinju ili kupatilo, ne trebate brinuti. Postoje jeftini i jednostavni trikovi uz koje ćete se sa njima izboriti, a najbolje od svega je što vjerovatno u svom domu već imate sve sastojke za to.

Dakle, u nastavku donosimo nekoliko starih, praktičnih savjeta koji se koriste već decenijama u domaćinstvima kad mravi spopadnu, a uglavnom rezultate daju.

1.Izmiješajte šećer u prahu i sodu bikarbonu u jednakim količinama i onda posvuda prospite smjesu gdje primijetite mrave. Trebali bi nestati kroz par dana.

2.Mravi ne vole limunsku kiselinu, pa štokove od vrata poprskajte sokom od limuma, kao i pukotine u zidovima, otvore od ventilacije ili ostala područja za koja sumnjate da putem njih ulaze.

3.Kažu da su i aleva paprika efikasni, mljeveni cimet, kurkuma… ove začine samo trebate posuti tamo gdje se pojavljuju mravi i sigurno ćete problem riješiti. Ukoliko vas je strah nereda koji će napraviti mljeveni začini, možete i štapić cimeta iskoristiti – iste rezultate će dati.

4.U ovom problemu može pomoći i alkoholno sirće. Samo ga izmiješajte u odnosu 2:1 sa vodom (u korist octa) a zatim krpu namočite ovom smjesom. Prijeđite krpom po svim površinama gdje ste mrave primijetili.

5.Pola litre vode prokuhajte i onda umiješajte 50 ml deterdženta za suđe. Ulijte ovu mješavinu u flašu sa raspršivačem, a nakon toga sva mjesta poprskajte gdje se pojavljuju mravi ili sumnjati da bi se tamo mogli pojaviti.

Kojim se trikom vi koristite da se riješite mrava u kući?

Categories: Najnovije,Savjeti

Leave A Reply