Rođen je kao DJEVOJČICA, a sada je pravi MUŠKARAC! Ovo je njegova priča! - Lifesytledom

Rođen je kao DJEVOJČICA, a sada je pravi MUŠKARAC! Ovo je njegova priča!

Samo na trenutak zamislite da se rodite kao djevojčica a u potpunosti se osjećate kao muškarac ili pak obrnuto. To je upravo ono što se desilo ovom, sad već mladiću. On je Liam Isić i ima 23 godine i dolazi iz Bihaća. Zbog svojih studija preselio se u Sarajevo. Studira međunarodno pravo i izuzetno je uspješan u onome što radi.

Majka mu je u djetinjstvu uvijek govorila da se ne poredi sa drugom djecom jer on ne može biti na njihovom mjestu niti oni na njegovom. On je rođen kao djevojčica a oduvijek se osjećao kao dječak te je ostao zarobljen u tuđem tijelu. U Večernjem studiju je govorio o njegovom odnosu prema okolini, porodici i prijateljima. Govorio je kako je tekao sam proces prelaska u drugo stanje te da proces same tranzicije još uvijek nije u potpunosti gotov te da još uvijek traje. On je jedan od rijetki koji je odlučio progovoriti o ovoj temi o kojoj se danas malo ko usudi pričati.

On je odlučio da se bavi ovim problemom u BiH i rekla da će uložiti svoje napore da to dovede na drugi nivo. Jer je i sama transrodnost uklonjena iz reda mentalnih bolesti u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji.

Categories: Najnovije,Savjeti,Zanimljivosti,Zdravlje

Leave A Reply