Ricinusovo ulje i soda bikarbona: Liječi kataraktu, uklanja papilome i bradavice, podmlađuje kožu (RECEPT) - Lifesytledom

Ricinusovo ulje i soda bikarbona: Liječi kataraktu, uklanja papilome i bradavice, podmlađuje kožu (RECEPT)

Postoji čak 18 zdravstvenih problema s kojima se uspješno rješava ricinusovo ulje i natrijum bikarbonat (soda bikarbona)

Alergijski osip

Pomiješajte 3 kašike sode bikarbone i 1 tbsp ricinusovog ulja i podmažite tijelo tom mješavinom nekoliko minuta prije tuširanja. Isperite tijelo pod toplim tušem. Alergijski osip će nestati.

Gljivice

Pomiješajte 1 tbsp ricinusovog ulja i 1 tbsp sode bikarbone. S ovom mješavinom nanesite mrlju gljivice i ostavite je stajati pola sata, zatim isperite i osušite kožu. Isti recept može se primijeniti za modrice i krvarenje, kao i na ublažavanje bolova u koljenu.

Nadraživanje očiju

Pomiješajte 1 kašiku ricinusovog ulja i pola kašike sode bikarbone. Nanesite na vaše kapke i pustite da radi 20 minuta. Isperite vodom. Ova smjesa će smiriti iritaciju oka, ali i izbrisati tamne oblake oko očiju.

Katarakta

Brijati oči ricinusovim uljem svaki dan prije spavanja.

Pomlađivanje kože

Pomiješajte 1 kašiku ricinusovog ulja i 1 tbsp sode bikarbone. Kožu masirajte masom oko 3 minute, a zatim dobro isperite kožu. Ova smjesa se također koristi za smirivanje bilo kakve iritacije kože, kao što je grizenje komaraca i insekata, za pomlađivanje kože vrata i za uklanjanje papiloma s kože. Ako želite bolji učinak na kožu, utrljajte smjesu i pustite da radi 20 minuta, a zatim isperite mlakom vodom.

Sve to radite prije spavanja, jer ricinusovo ulje i sunce nikada ne idu zajedno. Spriječite rast bradavice na koži nanošenjem ove mješavine i omatanjem bradavice preko noći. Uklonite zavoj i isperite kožu ujutro. Ponovite ovo nekoliko puta za redom.

Bol u leđima

Izmiješati natrijev bikarbonat i ricinusovo ulje, a zatim dno leđa podmazati ovom mješavinom. Bol će uskoro nestati.

Bol u uhu

Naspite nekoliko kapi ricinusovog ulja i bol će prestati.

Gubitak kose

Podmažite tjeme ricinusovim uljem i masirajte pet minuta. Nakon toga, normalno operite kosu.

Categories: Zdravlje

Leave A Reply