Policija upozorava sve građane: odmah bježite ako na brisaču automobila vidite ovu novčanicu, velika opasnost vam prijeti ako je uzmete (Foto) - Lifesytledom

Policija upozorava sve građane: odmah bježite ako na brisaču automobila vidite ovu novčanicu, velika opasnost vam prijeti ako je uzmete (Foto)

Kod prevaranata i lopova je beskonačna lista metoda i pronalazaka koje pomažu da se naše imovine dohvate

Lukav trik da se ukrade auto

Ukoliko samo jedan pogrešan potez napravite, ne samo što možete automobil izgubiti, nego i život. I to u samo par sekundi.

Automobilske alarme je danas sve teže isključiti, zahvaljujući tome što su opremljeni sistemima koji pružaju izvrstan nivo pouzdanosti i sigurnosti. Ipak, lopovi su više puta do sad pokazali da ne sjede skrštenih ruku.

Oni nažalost, uvijek pronalaze nove načine kako bi došli do plijena.

Zamislite da ste u blizini marketa parkirali auto, otišli da nabavite namirnice koje vam trebaju, punih ruku se vratili i sve u gepek utovarili, a zatim sjeli i upalili auto…a potom primijetite da stoji zakačena novčanica ispod brisača na vjetrobranskom staklu, i to u prilično velikom iznosu.

Šta pomislite u tom momentu? O, pravo sam sretan! Kakva radost! Ali ne… ta novčanica ispod vašeg brisača je samo lukavi trik da se vaš auto ukrade. Novčanicu baš tamo stavljaju, zato što biste morali izaći iz auta da je uzmete.

U garažama i na parkinzima se takvi slučajevi dešavaju naročito često, gdje prednjim dijelom do zida stoje automobili, i primijetite novčanicu tek kad krenete.

U trenutku kad primijetite novčanicu, izlazite iz startovanog auta, lopov sjeda za volan i odvozi momentalno auto pred vašim nosem.

To se tako iznenada i brzo dešava da i ne stignete shvatiti šta vam se uprav desilo.

Budite pažljivi i oprezni, dragi vozači. Imajte uvijek na umu: samo u mišolovci se nalazi besplatan sir!

Categories: Najnovije,Savjeti

Leave A Reply