Pila je vodu na prazan stomak tokom tri mjeseca kao Japanke - desilo joj se 7 čudesnih stvari - Lifesytledom

Pila je vodu na prazan stomak tokom tri mjeseca kao Japanke – desilo joj se 7 čudesnih stvari

Iznenadila se nakon što je isprobala ovaj ritual.

Novinarku portala miss7 zainteresovao je japanski ritual ispijanja vode na prazan stomak odmah nakon što se probudite, koja je provjerila kako to u praksi funkcioniše.

Da bi radio nesmetano organizam, potrebno je dnevno popiti sedam-osam čaša vode, što je među zlatnim pravilima duboko ukorijenjenih u našu svijest zbog mnogih pozitivnih učinaka.

Naime, u našem tijelu je glavni hemijski sastojak upravo voda i oko 60-7′ posto ukupne tjelesne težine čini, pa od nje zavisi svaki sistem u tijelu. Budući da znojenjem, defekacijom i mokrenjem, te disanjem, gubimo tu istu vodu svakodnevno, trebalo bi nadoknaditi izgubljenu količinu.

Ipak, kako piše novinarka, i dalje je znajući sve to minimalnu količinu vode pila dnevno. Jednostavno je njen organizam nije tražio.

-Pod minimalnom mislim na čašu ili dvije, a dešavalo mi se nerijetko da sam legla navečer u krevet i sjetila se kako ni gutljaj nisam popila cijeli dan od te dragocjene tečnosti, piše ona.

-Upravo je jedna takva situacija utjecala na to da krenem mijenjati tu svoju lošu naviku. Odlučila sam to nakon pretraživanja sveznajućeg Gugla. Znam, preko interneta se dijagnoze ne traže, ali činilo se to u tim kasnim satima kao odlična opcija za neke odgovore. Kako da se natjeraš da vodu piješVodu ne pijem zato što gotovo nikad nisam žedna, Jako malo vode pijem, neki su samo od izraza kojim sam se u pretraživaču poslužila. A potom sam genijalnu stvar otkrila!

Japanke se pridržavaju rituala ispijanja pola litre vode na prazan stomak odmah nakon što se probude i zbog toga im je koža besprijekorna, porcelanska, a figura zategnuta i tanka. Pogledala sam svoju beživotnu i suhu kožu i pitala se: Kako?

Categories: Najnovije,Zanimljivosti,Zdravlje

Leave A Reply