Ovoliko vode morate piti na dnevnom nivou: Sve zavisi od težine, učinite to uz pomoć ove tabele i budite zdravi (Foto) - Lifesytledom

Ovoliko vode morate piti na dnevnom nivou: Sve zavisi od težine, učinite to uz pomoć ove tabele i budite zdravi (Foto)

VODA JE 70% ČOVJEKOVE TEŽINE. BEZ NJE JEDNOSTAVNO NEMA ŽIVOTA NA ZEMALJSKOJ KUGLI. NAJBITNIJA STVAR U LJUDSKOM ZDRAVLJU JE UPRAVO TAJ DRAGOCJENI NAPITAK. BEZ HRANE SE MOŽE IZDRŠATI I PO 15 DANA, ALI BEZ VODE NEĆETE PREŽIVJETI NI TRI DANA, ZATO JE JAKO BITNO, UNOSITI U ORGANIZAM TAJ DRAGOCJENI NAPITAK.

Najvjerovatnije ste do sada čuli malu hiljadu različitih priča koliko morate vode piti dnevno da bi vaš komplet organizam normalno radio, i da bi vi kao persona funkcionisali normalno. Obično možemo čuti razne priče koje kažu da se dnevno treba piti dva litra vode, da li je to istina?. Naime, ta teza pada odmah u vodu kada uzmemo u obzir da nisu svi ljudi iste visine, težine kao ni spola, tako da je to sve varijabilno.

Jako bitna stvar koju treba ovdje reći jeste da unošenje vode donosi rrazno razne koristi za naš organizam u cjelosti. Najprije voda je itekako važna za funkcionisanje naših ljudskih ćelija a pored toga voda jako dodaje ubrzanju cijelog ljudskog metabolizma kao i boljoj probavi i radu bubrega, te ostalih bitnih organa. Zato, ukoliko planirate da smršate, pijte vodu jako često, i neće biti nikakvih problema.

Mi vam u nastavku teksta donosimo jednu jako zanimljivu tabelu, koliko zapravo vode trebate piti na dnevnom nivou, da biste normalno funkcionisali tokom jednog radnog dana. Bitno je napomenuti, da čim ustanete popijete čašu vode, i na taj način izbacite štetne toksine, koji su se nakupili u vama, tokom prethodne noći.

Categories: Zdravlje

Leave A Reply