Otkrila trik zbog kojeg mravi kao ludi bježe: "Isprobala sam odmah i radi, genijalno je" - Lifesytledom

Otkrila trik zbog kojeg mravi kao ludi bježe: “Isprobala sam odmah i radi, genijalno je”

Kristina je otkrila kako je mrave iz kuće uspjela rastjerati bez ikakvih hemikalija i oduševljen je Tviter.

Mravi su svakako jedna od redovnih ljetnih napasti, pored muha i komaraca. Kad se oko vas krenu rojiti i militi posvuda po piću i hrani, čini vam se da nema šanse da ih se ikako i uz pomoć bilo kakvog sredstva, riješite.

Ipak, upravo je suprotno pokazala Tviterašica Kristina Foks.

-Mravi kredu mrze. Zbog toga trebate oko tanjira i čaša nacrtati krugove. Tu liniju neće prijeći nikad – napisala je ona i dodaje da je na nekom pikniku pokupila caku.

-Oko šolje i na podmetačima sam nacrtala krugove i jela sam u dvorištu mirno a da mi se nijedan mrav nije prišunjao – napisala je ona u svojoj objavi na kraju.

Okačila je sliku na Tviter profilu i postala je viralna u trenu.

-Genijalno je ovo! A bonus je to što će ujedno i da bude zabava za djecu koja za mrave glume graničnike i po dvorištu crtaju – pišu korisnici u komentarima.

Iako možemo zamisliti ovu primjenu dok ste na pikniku i boravite u prirodi, a ne želite da vam mravi smetaju dok uživate u svom omiljenom sendviču i ukusnoj salati, ipak ne možemo da zamislimo kako bi to izgledalo primijeniti ovaj trik u kući. Pa cijela kuća bi bila iscrtana!

Ili ipak postoji način – tipa, da se iscrta kredom ispred vrata i prozora? Ali tu su i rupe… onda bismo morali iscrtati ispred svih zidova.

Da li ste vi kad isprobali ovaj trik? Pišite nam u komentarima!

Categories: Savjeti,Zanimljivosti

Tags:

Leave A Reply