Oni su heroji Srbije o kojima bruji cijeli region - skočili su u vodu bez razmišljanja i tako spasili 15 ovaca, gazda ponudio da im plati, a oni nisu htjeli o tome čuti - Lifesytledom

Oni su heroji Srbije o kojima bruji cijeli region – skočili su u vodu bez razmišljanja i tako spasili 15 ovaca, gazda ponudio da im plati, a oni nisu htjeli o tome čuti

DVOJICA MOMAKA IZ GUČE, SLAVKO VUJOVIĆ I DRAGOMIR ŠULUBURIĆ SU PROLAZILI KRAJ JEDNE KUĆE U GUČI NA PUTA KA LUČANIMA, PRIMIJETILI SU DA OVCE PLIVAJU PORED PUTA U MAGACINU, A NIJE BILO NIKOG OD LJUDI DA IH IZBAVI ODATLE.

Bez ikakvog straha i razmišljanja su oni ušli u vodu, iako im je voda skoro do ramena bila, samo da bi spasili one nesretne životinje koje su ostale u vodi. Kažu kako su uspjeli izvaditi 15 ovaca skoro, da su ih nakon toga premjestili du puta gdje nije vode bilo. Gazda kuće nije bio prisutan, javili su mu da su izbavljene ovce.

Stambolić, čije ovce su u vodi plivale i koje su se borile snažnim naporima da izađu iz vode je zahvalio momcima koji su mu izbavili stoku, on je želio da im plati, ali oni nisu htjeli prihvatiti. Odbili su bilo šta uzeti, kaže da je važno da su dobro svi i da nema žrtava, da bi svakom pomogli ko god se nađe u takvoj situaciji.

Proteklih dana smo se borili sa velikim poplavama, koje su cijeli region zahvatile. BiH je stradala najviše, pamti se slučaj većih poplava od prije pet godina kad su milionske donacije bile neophodne da se sanira šteta, odnosno da se pomogne porodicama koje su bez krova ostale.

Categories: Najnovije

Leave A Reply