Ne oblačite kostim ako su vam ovakva leđa: muškarcima pozli kad vide ovo na ženama na plaži - Lifesytledom

Ne oblačite kostim ako su vam ovakva leđa: muškarcima pozli kad vide ovo na ženama na plaži

Ljeto je stiglo, ali i vrijeme kad se uzimaju godišnji odmori. Iako je poznato svima da su tokom cijele godine potrebne kreme za zaštitu od sunca, mnogi ovaj savjet zanemaruju.

Izlaganje suncu bez da prethodno obezbijedite adekvatnu zaštitu, može izazvati niz problema i imati ozbiljne posljedice.

Studije su pokazale da skoro sve osobe bar jednom u životu blage opekotine zadobiju, izazvane neopreznim izlaganjem suncu. Svaka opekotina povećava dodatno rizik od raka kože. Sunčanje trebate izbjegavati kad je izuzetno visok UV indeks, a koristite preostalo vrijeme kreme za zaštitnim faktorom i to da najmanje ima 30.

Obično slijedi guljenje kože nakon svake opekotine i to može veoma ružno da izgleda.

Morate u tom slučaju paziti više na kožu i bolje nego uobičajeno.

Sunčanje trebate izbjegavati št oviše kako biste pomogli koži da regulira nivo prirodnih ulja koja joj pružaju zdrav i mekan izgled.

Da biste spriječili dodatne komplikacije i guljenje kože, savjetujemo da nešto od sljedećeg isprobate:

-Dosta vode pijte

Tokom cijelog dana pijte dosta vode da biste kožu održali vlažnom. Tako ćete ubrzati oporavak kože i smanjiti šanse za guljenje.

-Nemojte na lice zaboraviti

Nanosite 2-3 puta sedmično hranjivu hidratantnu masku da biste vratili vlažnost koži i hranjive tvari koje će proces regeneracije ubrzati.

-Tuširanje hladnom vodom

Izbjegavajte tuširanje vrućom vodom, zato što će ona vašu kožu dodatno isušiti.

-Pronađite u kuhinji spas

Menta, maslinovo ulje i med pomoći će u hidrataciji kože i spriječiti će da dođe do guljenja kože. Ukoliko ste primijetili da se gule neki dijelovi kože, med stavite na to područje i oko 45 minuta ga držite.

Možete koristiti krastavac za veća područja i utrljati ga na dijelove kože koji su oštećeni.

-Nemojte na vitamine zaboraviti

Koža je u tijelu najveći organ, zato je veoma važno da je pravilno hranite i obezbijedite joj nutritivne tari koje su svim ostalim organima potrebne. Unosite putem namirnica ili suplemenata vitamine A, B i C. Svi će oni proces regeneracije kože ubrzati.

Categories: Najnovije,Savjeti

Leave A Reply