Naučnici tvrde: Muškarac najljepše živi pored žene koja mu stalno zvoca, otkrivamo i zašto je to tako - Lifesytledom

Naučnici tvrde: Muškarac najljepše živi pored žene koja mu stalno zvoca, otkrivamo i zašto je to tako

Znanstvenici su dokazali da žene koje posjeduju snažnu osobnost čine dragulj za partnera.

Tako je, dobro ste čuli! Prema studiji, takva žena značajno smanjuje rizik od dijabetesa kod supruga. Teško je povjerovati, ali to su znanstveno dokazane činjenice! Naravno, nije sve tako jednostavno. Pogotovo ako vaša žena “zvocai” od jutra do sutra i to sve “začini” ponekim ispadom gnjeva. Ova se studija ne odnosi na ovu ekstremnost. Ali čovjek koji osim sebe ima “zahtjevnu” ženu, može prestati brinuti o svom zdravlju.

Stručnjaci Univerziteta u Chicagu i Državnog Univerziteta Michigan proveli su niz eksperimenata i dokazali da loše raspoloženje partnera izravno utiče na zdravlje drugog partnera, osobito u smislu potencijalnog rizika od dijabetesa. Istraživanje je obuhvatilo 1228 parova. Znanstvenici su im postavili mnogo pitanja:

“Koliko su zadovoljni svojim postojećim odnosima?”; “Jesu li zadovoljni svojim partnerom i kako?”; “Koliko vremena provode zajedno i kako?” i tako dalje.

Druga serija pitanja odnosila se na posve različite teme: “Koliko su otvoreni jedni drugima?”, “Da li skrivaju nešto od partnera?”, “Koliko često se partner žali ili kritizira?”

Rezultati istraživanja bili su zapanjujući. Prvo, oni se dramatično razlikuju ovisno o polovici sudionika. Žene koje su svoj odnos smatrale sretnim, gdje niko nije bio izložen kritikama i razdražljivom ponašanju, praktički nisu ni u budućnosti ugrožavali bolest dijabetesa. Znanstvenici to objašnjavaju činjenicom da takve žene komuniciraju sa svojim partnerom savjesnije, pokazujući takt i mudrost. Opuštena komunikacija s partnerom utiče na dobar metabolizam i dobro zdravlje.

Ali podaci iz ankete muškaraca šokirali su sve! Istraživači u početku nisu ni mogli vjerovati u rezultate, jer su se radikalno razlikovali od rezultata istraživanja kod žena.

Muškarci koji su govorili da ih žene stalno pokušavaju kontrolirati, da su iritirajući i lukavi kritičari, bili su manje skloni nastanku dijabetesa u budućnosti. Za razliku od muškaraca koji su živjeli mirno i živjeli sa ženom koja im nije “zvocala”! I to nije sve: partneri razdražljivih i jakih žena, ako su na kraju dobili dijabetes, to je bio blaži oblik. Osim toga, uvijek su bili u stanju kontrolirati razinu šećera u krvi.

Categories: Zanimljivosti

Leave A Reply