Ja sam živi dokaz da je sve moguće: Kako se čovjek od 226 kg prepolovio. Otkrio je sve detalje i šta trebate i vi da uradite da ne izgledate više kao utovljeni pingvin (FOTO) - Lifesytledom

Ja sam živi dokaz da je sve moguće: Kako se čovjek od 226 kg prepolovio. Otkrio je sve detalje i šta trebate i vi da uradite da ne izgledate više kao utovljeni pingvin (FOTO)

Mladić koji je dostigao do 226 kilograma zbog korištenja lijekova i ljubavi prema brzoj hrani, odlučio je promijeniti svoj način života i sada se priprema ostvariti san koji je imao kao dječak i postati profesionalni hrvač.

John Arpino, 25, napustio je školu jer se bojao da neće moći prošetati školskim kampusom ili sjediti na učeničkoj klupi. Ali, gotovo je prepolovio težinu nakon što su ga ti njegovi kilogrami skoro koštali života.

Naime, John se morbidno udebljao upravo zbog specifičnih lijekove koje je morao piti još od djetinjstva, kada mu je dijagnosticirana teška astma i alergija. U dobi od dvije godine, liječnici su ga stavili na steroidni lijek za astmu, koji je popio do 18 godina, dobivši sve vrijeme na težini. Ali, naravno, ljubavi prema brzoj hrani zasigurno je pridonijelo tome, prepoznaju se mladi Njujorčani.

Njegovo omiljeno jelo sastojalo se od dva sendviča od goveđeg pečenog sira sa sirom, pomfritom, prženim lukom i kukuruzom, ali kad je 2015. doživio napad astme u kojoj je gotovo izgubio život, bojao se i odlučio promijeniti svoj način života. Odlučio je baciti brzu hranu i počeo ići u teretanu. Tokom vremena kazaljka na vagi bila je na 114 kilograma.

“Od djetinjstva do srednje škole, moji su me vršnjaci maltretirali. Nisam mogao ići u školu ili se popeti na drugi sprat zbog moje težine, i morao sam imati svoj ključ iz školskog dizala. Fizičko isto nisam mogao raditi i pisao sam testove” kaže mladić.

Kaže da je mrzio svoj život i šta je postao.

“Mrzio sam svoj odraz u ogledalu, da nisam mogao ući u odjeću koju su nosila druga djeca, imao sam vrlo nisko samopouzdanje”, dodaje on. Kada je završio srednju školu, nije išao na koledž. Ali kad je 2015. doživio da ga medicinske sestre moraju oživjeti nakon napada astme i da mu ne mogu dati adrenalin, znao je da se nešto mora promijeniti.

Categories: Zdravlje

Leave A Reply