Ako su vas izboli komarci - stavite samo jednu stvar iz kuhinje i potpuno se riješite svraba - Lifesytledom

Ako su vas izboli komarci – stavite samo jednu stvar iz kuhinje i potpuno se riješite svraba

Ukoliko već ne možete s komarcima na kraj izaći, rabeći narodne trikove, ili su vas spopali jednostavno dok ste u prirodi bili, utješno je što razni načini postoje na koje možete nesnosan svrab ublažiti, a koji poslije ujeda ostaje.

Nakon što primijetite da vas je ugrizao komarac, preporučuje se da vodom isperete mjesto uboda, a zatim pribjegnite jednoj od navedenih metoda da smanjite ili svrab u potpunosti neutrališete.

Led

Led će otok da smanji koji se stvorio oko ugriza, ali će isto tako i imati utjecaj na sposobnost nerava da u mozak šalju signale svraba.

Soda bikarbona

Izmiješajte malo vode i sodu bikarbonu, a onda na mjesto uboda namažite dobijenu smjesu kao kremu.

Pasta za zube

Koristimo je za pranje zuba, ali nam može pomoći i ublažiti svrab. Pasta steže kožu na namazanom mjestu i na taj način potpomaže da se iz rane izvuče otrov dok se suši. Isto tako, mentol će pružiti osjećaj hladnoće koji svrab smiruje.

Dezodorans

Kruti dezodoransi sadrže u sebi aluminijum hlorid koji iz mjesta uboda izvlači otrov i tečnost.

Bijeli luk

Možda ne volimo njegov miris, a posebno ukoliko smo ga konzumirali i iskrsnuo nam je važan sastanak pa onda od nas bježe kao da smo vampiri. Ipak, opšte je poznato da je ova namirnica prirodni antibiotik i navodno uništava bakterije koje u ubodu komarca uzrokuju svrab.

Sirće

Kiselina iz jabučnog octa prirodni je antibiotik i tako će svrab da ublaži.

Poslužite se nekim od navedenih metoda da ublažite svrab – definitivno će uspjeti, koju god da izaberete.

 

Categories: Najnovije,Savjeti

Leave A Reply